Lainojen kilpailutus?

Lainojen kilpailuttaminen on tänä päivänä hyvinkin suosittua. Asiaan liittyy kuitenkin muutama sudenkuoppa.

Varaudu viestitulvaan - henkilötietosi saattavat olla kauppatavaraa

sähköpostispämmi


Kilpailuttamalla saat lainankilpailutussivustoilta helposti ja nopeasti paljon lainatarjouksia ja parhaimmillaan jopa edullisen lainan.

Ongelmana on, että nämä lainankilpailutussivustot itse asiassa ensisijaisesti keräävät yhteystietoja ja myyvät niitä eteenpäin.

Henkilötiedot ovat tämän päivän kauppatavaraa. Lainankilpailutuksessa henkilötietosi myydään jopa yli 30:lle eri lainayritykselle. Näin sinun henkilötietosi rekisteröityvät jopa yli 30:n eri lainayrityksen markkinointirekisteriin. Kaikki nämä tahot saattavat antaa sinulle lainatarjouksia. Samanaikaisesti he lähettävät sinulle sähköposti- ja tekstiviestimainontaa sekä harjoittavat puhelinmyyntiä, jopa pitkälle tulevaisuuteen. Lainayritykset käyvät säännöllisesti läpi ns. ”kylmenneet” liidit eli soittavat 3-6 kuukauden välein uudestaan ja kokeilevat jälleen tarjota sinulle lainaa.

Jonkin ajan kuluttua yhteystietosi myydään vieläkin eteenpäin. Listat myydään esimerkiksi puhelinliittymäkauppiaille, remonttikauppiaille ja muille puhelinmyynti- ja sähköpostimarkkinoijille. Lainankilpailutusyritys, ja oikeastaan mikä tahansa henkilötietoja keräävä ”kilpailuta ilmaiseksi asia xyz”-sivusto, ei tee sitä todellakaan ilmaiseksi. Sinun henkilötietosi toimivat ”ilmaisen kilpailutuksen” maksuvälineenä.

Lainankilpailutusyritys saa ulosmaksetuista lainoista oman komission, joka on yleensä noin 5% nostetun lainan summasta. Eli jos otat esimerkiksi 3000 €:n lainan, saa kilpailutusyritys tästä 5 % * 3000 € eli 150 €.

Lainat kannattaa yllä kerrotuista tiedoista huolimatta kilpailuttaa säännöllisesti. Tänä päivänä kilpailutus netissä on vaivatonta, nopeaa ja täysin ilmaista. Useimmiten riittää, että täytät yhden lainahakemuksen, joka ohjataan useille eri luottoja myöntäville pankeille ja rahoituslaitoksille. Saat lainatarjoukset suoraan nettiselaimellesi, sähköpostiisi tai puhelimitse, ja voit vertailla niitä rauhassa kotona itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana. Parhaimmillaan saat kilpailutuksen ansiosta selkeää säästöä lainanhoitokuluihisi. Useimmat Internetissä toimivat rahoitustahot tarjoavat vakuudettomia luottoja, joten et välttämättä tarvitse henkilö- tai omaisuustakausta lainallesi.

Lainasivustojen lisäksi Internet on myös täynnä hyvinkin viattomilta näyttäviä kilpailuja ja kyselyitä. Niidenkin todellinen tarkoitus on usein kuitenkin vain kerätä henkilötietoja markkinointia ja tietojen jälleenmyyntiä varten. Tämä ei tarkoita, etteikö kilpailutus olisi monessakin tapauksessa kannattavaa, mutta tällöin on järkevää käyttää esimerkiksi ns. toissijaista sähköpostiosoitetta ja toissijaista puhelinnumeroa tämänkaltaisten sivustojen yhteystieto-kohdissa siltä varalta, että soittelu ja roskapostitus alkaa. Yritykset lähestyvät sinua myös postitse, joten kirjetulvakin on mahdollinen.

Sen sijaan, osallistuessasi facebook-tunnuksillasi sellaisiin kilpailuihin tai kyselyihin, joissa osallistuminen tapahtuu kommentoimalla järjestäjän julkaisua, järjestäjä näkee sinusta vain ne tiedot, mitkä olet määrittänyt julkisiksi.

Monet ihmiset osallistuvat yllämainituista faktoista täysin tietoisina kaikkiin mahdollisiin Internetin kilpailuihin ja kyselyihin, ja voittavatkin satunnaisesti, enimmäkseen pienehköjä palkintoja (matkoja, lahjakortteja tms.). Tämähän voi tietysti olla jopa mukava harrastus, varsinkin, jos käyttää toissijaisia yhteystietoja ja on mahdollista viettää aikaa netissä uusia kilpailuja ja kyselyitä etsien. Palkinnot ovat ilmaisia, joten niitä voi hyödyntää itse tai ansaita hieman ylimääräistä rahaa myymällä niitä eteenpäin.

Voit myös soittaa meille

Soita ystävälliseen ja asiantuntevaan asiakaspalveluumme 0300 300 355

IPF Digital Oy:n myöntämä laina on jatkuva luotto 100-4000 euron lainalimiitillä ja 3-36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainakuluja kertyy ainoastaan nostetusta lainasta. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 1500 euron käytössä olevalle luotolle on 29,97%.