Keikka- ja lisätyöt

Selvitimme paljonko voit ansaita toimimalla satunnaisena ruokalähettinä, taksikuskina, myyjänä, asentajana tai siivojana.

Lisäansiota keikkatyöllä

Moni meistä kaipaa lisäansiota, mutta elämäntilanne ei salli pitkäkestoisen työsopimuksen tekemistä. Pääaika saattaa kulua opiskelussa, lastenhoidossa tai oma päätyö on kausiluontoista.

Selvitimme kuinka paljon voit ansaita tekemällä satunnaisesti seuraavia töitä:

Laskelmassa käytetään palkan ennakonpidätyksen veroprosenttina 20% ja muut ennakonpidätyksen kaltaiset kulut noin 5% eli yhteensä palkasta pidätetään 25%.

Ruokalähetti Foodora ja Wolt

Näissä palveluissa toimitaan pääasiallisesti ns. kevytyrittäjinä, joten palkkiosta ei siis palkasta pitää maksaa ensiksi palkan sivukulut (esim. eläkevakuutusmaksu, sairasvakuutusmaksu ja työttömyysvakuutusmaksu), jonka jälkeen maksetaan vielä ennakonpidätys. Keskimääräinen lähetti ansaitsee noin 13-14 euroa tunnilta. Keskimääräinen tuntimäärä on 20 h / viikko. Karkeasti voidaan sanoa, että tuntipalkasta jää kulujen jälkeen noin 50% käteen eli noin 6 – 7 € / h.

Satunnainen työskentely taksikuskina

Normaalioloissa taksikuskeista on pulaa ja tätä työtä voi tehdä satunnaisesti. Tässä työssä palkkioon vaikuttaa merkittävästi milloin olet halukas tekemään ajot. Viikonlopun yövuoroista saa tietenkin enemmän palkkaa, mutta tuolloin on myös kyydittävänä kaikkein haastavimmat asiakkaat. Ns. taksirengin eli ei omaa autoa palkkio on noin 35% asiakkaan maksamasta matkasta. Taksirengin käteen jäävä tuntipalkka on noin 6-7 € / h.

Myyjä esim. marketit, vaatekaupat

Yleensä monet kaupat ja kauppaketjut tarjoavat mielellään esimerkiksi 20 h / viikko sopimuksia. Oma tietämys alasta on yleensä plussaa.

Teollisuuden keikkatyöt

Tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi muuttomiehentyöt, kausiluonteinen rengasasentaja, lumen pudottaja. Näissä voi päästä hyviinkin ansioihin noin 15 € / h + mahdollinen bonus. Käteen jäävä osuus on siis noin 11 – 12 € / h.

Siivoustyöt

Isoissa kaupungeissa on usein tarjolla siivoustyötä. Siivoustöitä on erilaisia esim. rappusiivoojia, toimistosiivoajia, teollisuussiivoajia, vanhainkodin siivoajia, rakennussiivoojia jne. Siivoojan työajat saattavat olla hyvin varhain aamulla tai myöhään illalla. Esimerkiksi kaupan tai toimiston sulkemisajan jälkeen tai ennen avautumista. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että siivoojan palkka on noin 11 € / h eli käteen jää hieman yli 8 € / h.

Evästeasetukset

Käytämme palvelussa evästeitä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä ja rekisteriselosteeseen täällä.