Pieniä vinkkejä säästämiseen

Alla muutamia näppäriä vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua säästämään rahaa eli ”venyttämään penniä”.

Automatisoi säästäminen

Saat todennäköisesti rahaa tilillesi tiettynä päivä kuukaudessa. Verkkopankissa voi tehdä automaatin, joka siirtää sopivan summan säästötilille. Jos summa on yhtään suurempi se kannattaa sijoitusrahastoon. Uuden lain mukainen säästötili on verotovapaa, kunnes sieltä nostetaan rahaa.

Tee ruokalista

Suunnittele ainakin jollain tasolla mitä syöt viikon aikana ja tee ruokaostokset sen mukaan. Kaupassa käynti vie helposti enemmän rahaa kuin alun perin ajatteli. Koko kauppa on tehty nostamaan asiakkaan ostohoukutuksia. Kun käy harvemmin kaupassa välttyy monelta houkutukselta ja näin rahaa säästyy.

Aseta budjetteja

Rahaa kuluu moneen asiaan. Pieniä summia menee helposti sinne tänne ja puroista syntyy iso virta. Aseta esimerkiksi mediabudjetti. Esimerkiksi kuinka paljoa kuukaudessa voi kulua suoratoistopalveluihin, vaatteisiin tms. Kyseenalaista myös monen menon tarpeellisuus.

Vertaa vähän kaikkea

Kilpailuta ja vertaile monia menokohteita kuten: vakuutusmaksuja, sähkölaskuja, lainamenoja jne. Voit säästää sievoisia summia. Kun teet uusia sopimuksia lue tarkoin myös mitä sopimus pitää todellisuudessa sisällään.

Tee pientä kauppaa

Moni tavara jää tarpeettomaksi. Laita kaikki tarpeeton tavara netin ilmoituspalstalle myyntiin. Saat niistä yleensä kelpo hinnan. Kaupankäynnissä toimii usein hyvin ajatus ”aika tavaran kaupitsee”.

Käytä kuponkeja ja alennuskoodeja

Netin alennuskoodeilla ja kupongeilla voit säästää sievoisia summia. Suosittujen ostopaikkojen uutiskirjeitä kannattaa tilata, niissä on hyviä alennuskampanjoita. Tällaisille uutiskirjeille kannattaa yleensä tehdä oma sähköpostikansio, jolloin ne ohjaantuvat suoraan sinne eivätkä häiritse.

Seuraa ja tarkista verkkopankkisi tapahtumia

Meiltä monelta jää usein sopimuksia auki ja automaattisia kuukausi- tai vuosilaskutuksia helposti vaan jatkuu. Nämä kuitenkin näkyvät tilitapahtumina.

30 päivän sääntö ostamiseen

Moni ostos on usein aika impulsiivinen. Ottamatta kantaa itse ostokohteeseen, kannattaa usein käyttää niin sanottua 30 päivän sääntöä. Kun ostohalu nousee, niin odota 30 päivää. Jos haluat sen edelleen 30 päivän kuluttua voit ostaa sen. Todella usein 30 päivässä tuo ostohalu on kadonnut ja rahat säästyneet.

Muista huoltaa

Kodin laitteita, autoa jne. kannattaa huoltaa säännöllisesti sillä huolto on halvinta korjausta. Kun asia huomataan ajoissa, on sen kuntoon laittaminen myös yleensä paljon halvempaa.

Evästeasetukset

Käytämme palvelussa evästeitä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä ja rekisteriselosteeseen täällä.