Usein kysytyt kysymykset?

Lainan saamiseen vaikuttavat useat eri tekijät. Esittelemme alla muutamia asioita, joita lainanhakijalta lainahakemuksessa kysytään, ja miten ne vaikuttavat luottopäätöksen tekemiseen.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voi hakea kuka tahansa 19 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Hakijan tulee myös omistaa henkilökohtainen matkapuhelinliittymä.

Miten lainaa haetaan ja mitä tarvitaan?

Lainan hakemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, henkilökohtaisen matkapuhelinliittymän ja pankkitilin numeron (rahat tilitetään tälle tilille).

Lainanhakuprosessi etenee seuraavissa vaiheissa:

  1. Valittuasi lainasumman siirryt verkkopankkitunnistukseen, jonka avulla varmistamme lainanhakijan henkilöllisyyden.
  2. Tunnistautumisen jälkeen palaat lainahakemuslomakkeelle. Verkkopankkitunnistuksen avulla olemme saaneet jo varmistettua nimesi ja sosiaaliturvatunnuksesi.
  3. Täytä hakemuksessa oleva matkapuhelinnmumero. Tämän avulla varmistamme vielä tietosi ja henkilöllisyytesi Väestörekisterin ja Fonectan tietokannoista.
  4. Täytä kaikki hakemuksessa olevat tiedot: perustiedot, työtiedot, asumistiedot sekä tulo- ja menotiedot.
  5. Tämän jälkeen pääset valisemaan haluamasi lainasumman. Sinun ei välttämättä tarvitse nostaa kaikkea heti. Voit hakea esimerkiksi 4000 €:n luottorajan, mutta nostaa siitä vain 100 €. Voit myös pyytää luottopäätöksen ilman, että nostat rahaa tilillesi lainkaan.
  6. Tämän jälkeen arvioimme lainahakemuksesi sähköisesti ja saat tiedon luottopäätöksestä.
  7. Mikäli lainapäätös on myönteinen, siirrämme haluamasi rahasumman heti tilillesi.

Onko lainan hakeminen maksullista?

Ei ole, lainahakemuksen tekeminen on ilmaista.

Miten osoitteenmuutos hoituu?

Voit muuttaa osoitteesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@ipfdigital.com.

Voiko eräpäivää siirtää?

Kyllä voi. Voit valita lainallesi sopivan eräpäivän lainahakemuksessa ja voit muuttaa sitä Credit24-online-palvelussa. Muussa tapauksessa eräpäivän muutos maksaa 5 €, joka lisätään laskusi kuukausierään. Jos sinulla on ongelmia eräpäivän siirtämisessä, ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@ipfdigital.com.

Voiko lainan peruuttaa?

Kyllä voi. Hakijalla on kuluttajansuojalain 7:11 §:n mukainen oikeus peruuttaa lainasopimus 14 päivän kuluessa lainasopimuksen tekemisestä.
Jos haluat peruuttaa lainasopimuksen, ole yhteydessä asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@ipfdigital.com.

Voit myös soittaa meille

Soita ystävälliseen ja asiantuntevaan asiakaspalveluumme 0800144344

IPF Digital Oy:n myöntämä laina on jatkuva luotto 100-4000 euron lainalimiitillä ja 3-36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainakuluja kertyy ainoastaan nostetusta lainasta. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 1500 euron käytössä olevalle luotolle on 29,97%.