Lainalaskuri: laske kuukausierä

Tarvitsetko lainaa, mutta lainaan liittyvät yksityiskohdat tuntuvat hieman monimutkaisilta? Tämän helppokäyttöisen ja mobiiliystävällisen lainalaskurin avulla voit laskea parhaiten itsellesi sopivan lainan. Voit tehdä laskelman joko kuukausierän, lainamäärän tai laina-ajan perusteella. Näin saat konkreettista osviittaa siitä, millaisia lainan kulut tulevat olemaan.

Valitse haluamasi kuukausierän, lainamäärän tai laina-ajan perusteella klikkaamalla sopivaa painiketta.

Lainan kuukausierä

Kuukausierä kertoo lainamäärän kuukausittaisen lyhennyksen ja koron annetulla laina-ajalla. Laina-aika annetaan vuosina.
Esimerkki: mikä on 3000 euron lainan kuukausilyhennys 2 vuoden laina-ajalla?

Lainamäärä (€)

Korko %

Laina-aika (vuosina)

  Laske »
» Kuukausierä on ?

Millaiset seikat ratkaisevat lainan saamisen?

Pankit ja rahoitusyhtiöt asettavat lainan hakemiselle erilaisia ehtoja. Ehkäpä yleisin ehto liittyy työhön ja koulutukseen. Useimmiten opiskelijat ja työttömät eivät saa lainaa, ja joissain tapauksissa myös määräaikaisuudet tai pätkätyöt voivat heikentää hakijan mahdollisuuksia. Parhaat mahdollisuudet lainan saamiselle on sellaisella henkilöllä, jolla on koulutustaan vastaava vakituinen työpaikka. Säännölliset tulot ovat tärkeä seikka lainanantajan kannalta.

Myös perhetilanne saattaa vaikuttaa lainan saantiin. Pitkä parisuhde, esimerkiksi avo- tai avioliitto viestivät vakaasta elämäntilanteesta, kun taas ero tai yksinhuoltajuus voivat vaikeuttaa luotettavaa takaisinmaksukykyä.

Lainan saantia saattaa edistää se, että hakijalla on omistusasunto tai pitkäaikainen vuokrasuhde. Usein vaihtuvat vuokrasuhteet saattavat kieliä vaikeuksista takaisinmaksun suhteen. Jos lainanhakijalla on jo ennestään velkaa, tämäkin heikentää mahdollisuuksia lainan saamiseen. Eri asia on tietysti se, jos tarkoituksena on yhdistää useat pienet lainat yhdeksi summaksi.

Näiden seikkojen lisäksi suomalaiset lainayhtiöt myöntävät lainaa lähes aina vain Suomen kansalaisille, sillä suomalaisella yrityksellä voi olla hankalaa hoitaa asioita Suomen ulkopuolella.

Lainan saaminen vaikeutuu sen mukaan, mitä suurempaa lainasummaa ollaan hakemassa. Mitä suurempi lainasumma on kyseessä, sitä tarkemmin lainanantaja haluaa selvittää hakijan takaisinmaksukyvyn.

Ota huomioon todellinen vuosikorko

Lainan korko on yleisesti ottaen prosenttiarvo, jolla lasketaan lainanantajan lainauksesta saama rahallinen hyöty. (Yleensä per kuukausi.) Lisää tietoa lainojen koroista löydät blogistamme.

Korkoihin liittyy paljon hieman vaikeaselkoistakin termistöä, joka saattaa hämmentää lainan hakemista harkitsevaa henkilöä ja vaikeuttaa lainan kokonaiskulujen arvioimista. Siksi kannattaa käyttää vain luotettavia ja laillisia lainapalveluita, joiden sivustoilla näkyy selkeä esimerkkilaskelma sekä lainan todellinen vuosikorko.

Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan todelliset kustannukset. On järkevää huomioida kaikki lainanhoitokustannukset ennen päätöstä lainan ottamisesta. Esimerkiksi tilinhoitomaksu, eli yksittäisen lainatilin ylläpitoon menevät kulut, vaihtelevat suuresti eri lainanantajien välillä.

Lainaa.net palvelu etsii sinulle parhaan lainan

Olemme kotimainen sekä täysin ilmainen lainapalvelu. Ylläpidämme laadukasta sekä ajantasaista listaa luotettavista luottolaitoksista. Pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelustamme aina käyttäjäystävällisempää sekä hyödyllisempaa sivustoa kaikille lainaa harkitseville henkilöille.

Evästeasetukset

Käytämme palvelussa evästeitä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen täällä ja rekisteriselosteeseen täällä.